Recreatiezwemmen en lekker ravotten - zoals hier in het najaar van 2015 - is vanwege corona voorlopig niet mogelijk in zwembad IJsselslag in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Recreatiezwemmen en lekker ravotten - zoals hier in het najaar van 2015 - is vanwege corona voorlopig niet mogelijk in zwembad IJsselslag in Zutphen. © Archief/Zutphens Persbureau

Binnenbaden worstelen door corona om hoofd boven water te houden: in Zutphen ‘is de rek er wel bijna uit’

In binnenbaden begint de situatie vanwege corona nijpend te worden. Daar is momenteel alleen zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar toegestaan. Recreatiezwemmen is er uit den boze en watersportverenigingen en baantjeszwemmers mogen nu louter in openluchtzwembaden aan de slag. De kosten bij de binnenbaden in Zutphen en Lochem lopen gewoon door, terwijl de inkomsten grotendeels uitblijven. De zorgen nemen toe.

1 reactie

 • Willem Post

  1 maand geleden
  Net zoals vroeger, gewoon weer een buitenbad.
 1. Joodse gezinnen Zutphense Schilderswijk leven voort in gedenkstenen: ‘Ik móést vandaag op deze magische plek zijn’
  PREMIUM

  Joodse gezinnen Zutphense Schilders­wijk leven voort in gedenkste­nen: ‘Ik móést vandaag op deze magische plek zijn’

  Ze worden op een hete woensdagmiddag onthuld in de Zutphense Schilderswijk: 21 stolpersteine voor alle joodse gezinnen die in de oorlogsjaren een hechte gemeenschap vormden in de buurt aan de rand van het centrum. Tijdens een lange wandeling door de wijk komen de gedenkstenen een voor een tevoorschijn. Onder het oog van bewoners, maar vooral ook nabestaanden van de joodse gezinnen die vrijwel allemaal omkwamen in de oorlog.