Veehouders Edwin Dinkelman, André de Groot en Gert Mogezomp werken samen met André Lobbert (Wakker Loarne) aan een kilometerslang biogasnetwerk door de gemeente Lochem.
Volledig scherm
PREMIUM
Veehouders Edwin Dinkelman, André de Groot en Gert Mogezomp werken samen met André Lobbert (Wakker Loarne) aan een kilometerslang biogasnetwerk door de gemeente Lochem. © Ronald Hissink

Boeren uit Lochem en Laren gaan vol voor koeienmest-gas: ‘Draagt bij aan de stikstofreductie’

Zo’n 25 veehouders uit de gemeente Lochem willen een biogasleiding van zo’n dertig kilometer aanleggen. Lochemse bedrijven moeten ervan profiteren. Grootste struikelblok is de financiering van het miljoenenproject. ,,Het stikstofkaartje van minister Van der Wal heeft voor veel onzekerheid gezorgd.’’

 1. Marco (47) krijgt tas vol boodschappen van de kerk: ‘Aan mij zul je nooit zien dat ik het moeilijk heb’
  PREMIUM
  1

  Marco (47) krijgt tas vol boodschap­pen van de kerk: ‘Aan mij zul je nooit zien dat ik het moeilijk heb’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Marco Nuis (47) uit Zutphen redt het met zijn 50 euro in de week niet en dus krijgt hij iedere maandag een goed gevulde boodschappentas bij de Evangelische Gemeente Zutphen (EGZ).
 2. Sigarenspecialist houdt het na een halve eeuw voor gezien in Zutphen: ‘Deze zaak verdient een opvolger’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Sigarenspe­ci­a­list houdt het na een halve eeuw voor gezien in Zutphen: ‘Deze zaak verdient een opvolger’

  De klanten zijn verspreid over de aardbol. Ze komen uit China, Vietnam en Scandinavië, om maar eens wat plekken te noemen. De monumentale Sigarenspeciaalzaak W. Schimmel aan de Zutphense Sprongstraat is een begrip in de wereld van de liefhebbers van Cubaanse longfillers - speciale sigaren - en zoetig geurende pijpen. Die kunnen eind dit jaar niet meer terecht bij Willem Schimmel. Hij stopt na ruim een halve eeuw met zijn sigarenwinkel.