Volledig scherm
PREMIUM
De hangjongeren laten hun afval, pizzadozen en lege flessen drank na een avond je hangen gewoon staan. © De Stentor

Booteigenaren vertrekken uit Noorderhaven in Zutphen, ‘je merkt wel dat er een probleem is met handhaving’

Watersportvereniging (Wsv) Gelre uit Zutphen heeft haar leden geadviseerd om voorlopig niet meer aan te meren in de Noorderhaven in Zutphen. Het bestuur is van mening dat de gemeente en politie de openbare orde niet voldoende kunnen handhaven. Burgemeester Annemieke Vermeulen belooft maatregelen te nemen. 

Booteigenaren, die niet met hun naam in de krant willen, stellen dat zij zich onveilig voelen in de Noorderhaven. Dat komt met name door groepen mensen die de haven als hangplek hebben gekozen. Het omringende en verlaten nieuwbouwgebied maakt de haven tot een ideale plek zonder pottenkijkers. Daarnaast biedt de dijk dekking tegen de wind. De stenen trappetjes die toegang geven tot de kade zijn een natuurlijke ontmoetingsplaats. De vele peuken, lege plastic zakjes voor wiet of hasj, gebruikte aanstekers en glasscherven van flesjes bier onderstrepen dat.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.