Volledig scherm
PREMIUM
De hangjongeren laten hun afval, pizzadozen en lege flessen drank na een avond je hangen gewoon staan. © De Stentor

Booteigenaren vertrekken uit Noorderhaven in Zutphen, ‘je merkt wel dat er een probleem is met handhaving’

Watersportvereniging (Wsv) Gelre uit Zutphen heeft haar leden geadviseerd om voorlopig niet meer aan te meren in de Noorderhaven in Zutphen. Het bestuur is van mening dat de gemeente en politie de openbare orde niet voldoende kunnen handhaven. Burgemeester Annemieke Vermeulen belooft maatregelen te nemen. 

Booteigenaren, die niet met hun naam in de krant willen, stellen dat zij zich onveilig voelen in de Noorderhaven. Dat komt met name door groepen mensen die de haven als hangplek hebben gekozen. Het omringende en verlaten nieuwbouwgebied maakt de haven tot een ideale plek zonder pottenkijkers. Daarnaast biedt de dijk dekking tegen de wind. De stenen trappetjes die toegang geven tot de kade zijn een natuurlijke ontmoetingsplaats. De vele peuken, lege plastic zakjes voor wiet of hasj, gebruikte aanstekers en glasscherven van flesjes bier onderstrepen dat.

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?