Irene Rutjes in beddenzaak Ecolinde, maar ze is weg zodra er klanten komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene Rutjes in beddenzaak Ecolinde, maar ze is weg zodra er klanten komen. © PVG


Bedden testen zonder verkopers in gesloten winkel in Zutphen

De winkel is dicht, maar bedden testen kan nog steeds bij Ecolinde in Zutphen. Potentiële klanten krijgen een sleutel van de winkel en mogen, zonder op de vingers gekeken te worden door personeel of andere bezoekers, een hele dag bedden uitproberen.

Mensen die een bed willen kopen, kunnen met eigenaar Irene Rutjes (61) een online afspraak maken. Dan krijgen ze een code van het sleutelkastje dat bij de deur gemonteerd is en kunnen ze de winkel in om ongestoord alle matrassen aan een stevige ligtest te onderwerpen. Rutjes kan eventueel via een smartphone meekijken en ‘live’ advies geven.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’