Volledig scherm
De brand in de aanhangwagen in Eerbeek is vermoedelijk ontstaan door broei in de poetsdoeken. © Brandweer Eerbeek

Brandweer rukt uit voor brand door broei in poetsdoeken in Eerbeek

In een aanhangwagen bij een schuur in Eerbeek heeft woensdagochtend korte tijd een brand gewoed. De brandweer kon de brand snel blussen en voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen schuur. De brand is vermoedelijk ontstaan door broei in poetsdoeken met olie. 

De poetsdoeken waren door de eigenaar na het oliën van de vloer in de aanhangwagen gelegd. De brandweer vermoedt dat er zoveel warmte is ontstaan dat de poetsdoek in brand is gevlogen. Iets voor 6.00 uur kreeg de brandweer vanochtend een melding over de brand in de aanhanger aan de H.A. Grizellstraat in Eerbeek.

De brandweer adviseert mensen voorzichtig te zijn met klussen. ,,Hierbij is het advies om de doeken goed uit te spoelen met water en buiten uit te hangen om te drogen. Als ze eenmaal droog zijn is er geen gevaar meer op brand.”

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?