Volledig scherm
De brand in de aanhangwagen in Eerbeek is vermoedelijk ontstaan door broei in de poetsdoeken. © Brandweer Eerbeek

Brandweer rukt uit voor brand door broei in poetsdoeken in Eerbeek

In een aanhangwagen bij een schuur in Eerbeek heeft woensdagochtend korte tijd een brand gewoed. De brandweer kon de brand snel blussen en voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen schuur. De brand is vermoedelijk ontstaan door broei in poetsdoeken met olie. 

De poetsdoeken waren door de eigenaar na het oliën van de vloer in de aanhangwagen gelegd. De brandweer vermoedt dat er zoveel warmte is ontstaan dat de poetsdoek in brand is gevlogen. Iets voor 6.00 uur kreeg de brandweer vanochtend een melding over de brand in de aanhanger aan de H.A. Grizellstraat in Eerbeek.

De brandweer adviseert mensen voorzichtig te zijn met klussen. ,,Hierbij is het advies om de doeken goed uit te spoelen met water en buiten uit te hangen om te drogen. Als ze eenmaal droog zijn is er geen gevaar meer op brand.”

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.