Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke Siebelink uit Zutphen verkoopt vanaf 2021 kleding gemaakt van plastic uit de IJssel. Voor haar kledinglijn 'River Fashion' gebruikt de Zutphense plastic afval uit de rivier. © Arjan Gotink

Broeken, jurkjes en blousejes van plastic afval uit de IJssel

Een broek dragen die gemaakt is van drinkflessen en plastic visnetten die jarenlang op de bodem van de IJssel hebben gelegen. Met een jaar kan het. Hanneke Siebelink lanceert komend jaar een modieuze kledinglijn waar plastic afval uit de IJssel in is verwerkt. Vanuit Zutphen wil ze met haar kledinglijn ‘River Fashion’ het land veroveren en Nederlanders wijzen op het belang van hergebruiken.

De kledinglijn moet nog ontworpen worden, de hoeveelheid plastic afval die de kledingstukken moet bevatten moet nog worden onderzocht, maar dat de kleding er gaat komen staat vast. Hanneke Siebelink (58) gaat kilo's plastic uit de rivier de IJssel verwerken in een kledinglijn. River Fashion. In alle Nederlandse Hanzesteden zijn de broeken, jurkjes, rokken en blousejes vanaf 2021 te koop. 

  1. Kunnen deze veroordeelden met een psychiatrische stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?
    PREMIUM

    Kunnen deze veroordeel­den met een psychiatri­sche stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?

    Patiënten met een psychiatrische stoornis, die veelal in aanraking met justitie zijn geweest of dreigen te komen, terug laten keren in de samenleving. Als het aan minister Dekker ligt kan dat met minder geld. Geen optie, vindt FPA De Boog in Warnsveld. Zorginstelling GGNet, waar De Boog onder valt, staat samen met zeven andere zorginstellingen voor de rechter om de bezuiniging aan te vechten. Wie zitten er nu eigenlijk in De Boog? En wat zijn de gevolgen als de bezuiniging wordt doorgevoerd?