Buren in badjas helpen brandweer bij blussen camperbrand in Zutphen

videoBewoners rond de Noorderhavenstraat in Zutphen stonden vrijdagmorgen rond 04.15 uur in badjas brandslangen uit te rollen. Op een nabijgelegen parkeerterrein was namelijk een oude camper in brand gevlogen met daarin een gasfles die zorgde voor metershoge vlammen.

 De brand was zo hevig dat wakker geschrokken omwonenden twee auto’s verplaatsten en met man en macht de toegesnelde brandweer hielpen met het uitrollen van slangen.

Gevel appartementen

Vanwege de hevigheid van het vuur kon niet worden voorkomen dat een bestelbus naast de camper ook in brand vloog. Omdat de twee voertuigen dicht tegen de gevel van het appartementencomplex stonden, had de brandweer de handen vol aan de bestrijding van het vuur.

Buurtbewoners, sommigen in badjas, hielpen met het uitrollen van brandslangen naar een brandkraan in de naastgelegen straat. Na ongeveer drie kwartier was de brand geblust.

Mogelijk brandstichting 

De camper is volledig uitgebrand en ook de bestelbus is fors beschadigd geraakt, omdat de laadruimte en lading in brand vlogen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen pand.

De oorzaak staat nog niet vast, de politie sluit brandstichting echter niet uit. In de loop van de ochtend wordt er verder onderzoek gedaan.

Volledig scherm
De uitgebrande camper veroorzaakte grote schade aan een bestelbus. © News United / Rens Hulman
 1. 80.000 euro verlies, maar FC Zutphen raakt niet in paniek: ‘Die cijfers had ik niet moeten noemen’
  PREMIUM

  80.000 euro verlies, maar FC Zutphen raakt niet in paniek: ‘Die cijfers had ik niet moeten noemen’

  Hij is nog geen twee maanden voorzitter, toch had Herman Tuininga tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Zutphen afgelopen weekend een duidelijke boodschap. Op sportief vlak gaat het ‘niet verkeerd’ met de voetbalclub, maar financieel moet het beter. Met een verlies van 80.000 euro over de afgelopen twee jaren is er werk aan de winkel. Maar paniek? Daar is volgens de preses geen sprake van.
 2. Hackpoging Zutphen: de digitale deur stond wijd open bij honderden bedrijven, instellingen en gemeentes
  PREMIUM

  Hackpoging Zutphen: de digitale deur stond wijd open bij honderden bedrijven, instellin­gen en gemeentes

  Hackers hebben dagenlang alle ruimte gekregen om toe te slaan op netwerken van honderden overheidsorganen, instellingen en bedrijven in Nederland. Meer dan een weekend lang heeft bij veel netwerken de deur opengestaan door een beveiligingslek in toegangsportaal Citrix. De gemeente Zutphen en het ziekenhuis in Leeuwarden zijn er het slachtoffer van geworden. ,,Zij zijn niet de enige. Dit is het topje van de ijsberg.”