Volledig scherm
PREMIUM
Opperste concentratie bij burgemeester Annemiek Vermeulen (Zutphen) en Jan Vlug, de strafpleiter uit Deventer. © NPO

Burgemeester Annemiek Vermeulen van Zutphen dik tevreden met 21 fouten

Groot DicteeHoewel ze bij wedstrijden eigenlijk altijd wil winnen, wist burgemeester Annemiek Vermeulen van Zutphen vooraf dat de eerste plek bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal onhaalbaar was. Ze is dan ook dik tevreden met 21 fouten. ,,Ik had gehoopt op 25 of minder. Volgens mij zit ik mooi in de middenmoot.”

Vanuit ‘haar’ bibliotheek in de Broederenkerk zond NPO Radio 1 zaterdag het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit. Vermeulen was een van de twintig prominenten die de schrijf- en speluitdaging aanging. Heeft u zich serieus voorbereid?

,,Best wel. Tussen de bedrijven door. Als je meedoet aan zoiets wil je natuurlijk niet als laatste eindigen. Dus ik heb online veel multiple choice-vragen gedaan, maar dat is toch anders dan dat je alles zelf moet opschrijven. Elders in het land waren mensen met nul fouten. Die zijn er dus gewoon. De winnaar in Zutphen had geloof ik zes fouten.”

  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    Video

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”