Volledig scherm
De ontdekte plantage in Vorden. © Theo Kock

Burgemeester sluit drugsloods met 2500 planten achter winkelpand in centrum van Vorden

VORDEN - Burgemeester Marianne Besselink heeft vandaag een loods aan de Zutphenseweg 15 in Vorden voor 12 maanden gesloten. Eind januari werd in de loods een grote hennepkwekerij aangetroffen. Volgens de burgemeester van Bronckhorst was er sprake van ernstig brandgevaar, waarmee de veiligheid van buurtbewoners in het geding had kunnen komen.

De kwekerij zat in twee compartimenten in een schuur achter een winkelpand aan de Zutphenseweg. Op het terrein tussen het winkelpand - waarin voorheen Barendsen Tuinmachines gevestigd was - en de schuur werd een 67-jarige man uit Rozendaal aangehouden. Later werden nog twee mannen uit Nijmegen en omgeving opgepakt van 35 en 62 jaar oud.

Meld Misdaad Anoniem

De politie had de kwekerij al langere tijd op het oog, na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Op de plek werd een aantal jaren terug ook een wietplantage gevonden. Ditmaal ging het echter om een andere huurder.

In de loods werden 2500 hennepplanten aangetroffen. ,,We treffen er zelden een van deze omvang aan midden in een dorp’’, liet Harry van Olst, opsporingsinspecteur van politieteam Achterhoek-West destijds weten. ,,Boven de planten hingen 80 lampen van elk 1.000 watt. Er is dus nogal wat stroom gebruikt. De stroomkabel was beschadigd, zodat er kans was op brand. Daar moet je niet aan denken midden in het dorp.’’