Burgemeester trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

videoBurgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden.  Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.

Duizenden lezers van de Stentor volgden gisteravond via de site en de Facebookpagina de verrichtingen van de wielrenner. Rond de wielerbaan hadden zijn directe vrienden en familieleden zich verzameld en die zagen al snel dat de aanval op het bestaande record van Hans Bodens (80) uit Geleen met succes voltooid zou worden.

Volledig scherm
Turbo Theo onderweg. © Ermindo Armino

Hier onder elke van de felicitaties voor Theo via social media.

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.