Burgemeester Zutphen: ‘Vergeet onze ondernemers niet en koop lokaal’

videoOndernemers in Zutphen hebben het zwaar in de coronacrisis. Met name lokale ondernemers zien hun omzet dalen omdat minder inwoners erop uit trekken. Burgemeester Annemieke Vermeulen probeert de ondernemers een steuntje in de rug te geven en roept Zutphenaren op om bij de lokale bakker, slager of zuivelboer je boodschappen te doen.

Kaas, brood of vlees. In de supermarkten vliegt het de schappen uit. Lokale ondernemers die de etenswaren verkopen hebben het daarentegen moeilijker en zien het aantal klanten afnemen. ,,Vergeet onze ondernemers niet en koop lokaal’’, roept burgemeester Annemieke Vermeulen Zutphenaren op verschillende socialmediakanalen op om deze ondernemers niet links te laten liggen.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’