Volledig scherm
© ANP XTRA

Celstraf voor zware mishandeling Zutphenaar tijdens Nijmeegse Vierdaagsefeesten

Een 28-jarige Nijmegenaar die een Zutphenaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten in 2018 schopte, is vandaag door de rechtbank in Zutphen wegens poging tot zware mishandeling veroordeeld tot 120 dagen cel, waarvan 106 dagen voorwaardelijk.

Dat is een lagere straf dan het Openbaar Ministerie eiste, namelijk 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk wegens een poging tot doodslag. Het destijds 25-jarige slachtoffer lag kwart voor vier ’s nachts op de grond in de Betouwstraat toen hij volgens een getuige geschopt werd alsof zijn hoofd een voetbal was. Hij raakte daarbij bewusteloos. Later bleek dat hij twee breuken in zijn gezicht had.

Openlijk geweld

Volgens de officier van justitie was het slachtoffer op de grond gevallen nadat een medeverdachte uit Zutphen (26), vriend van de Nijmegenaar, een klap uitdeelde op het achterhoofd van het 25-jarige slachtoffer. Hij werd wegens openlijk geweld veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf en 100 uur werkstraf zoals de officier van justitie had geëist.

De rechtbank vindt dat de mannen ‘zinloos geweld’ hebben gebruikt op straat. Ze moeten ook schadevergoedingen aan het slachtoffer betalen: de 28-jarige iets meer dan 1.050 euro, en de 26-jarige man 150 euro.