Volledig scherm
Ambulancepersoneel waagt een tevergeefse poging om het slachtoffer te redden. © GinoPress

Chauffeur (22) uit Vaassen moet voorkomen voor dodelijk ‘containerongeluk’ in Zutphen

De 22-jarige chauffeur uit Vaassen die in Zutphen een zeecontainer plaatste waar op donderdag 25 januari 2018  Carla Roelink (73) met haar scooter tegenop botste, moet zich komende dinsdag verantwoorden voor de rechter. Bij het ongeluk aan de Bronsbergen kwam de Zutphense om het leven.

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vindt dat de chauffeur ‘zeer, althans aanmerkelijk onvoorzichtig, onoplettend en/of onachtzaam’ is geweest. De container stond deels op de fietsstrook. De man heeft onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen toen hij de container daar heeft neergezet, stelt het OM. Roelink reed in het donker tegen de container, die was neergezet om de stormschade op te ruimen, aan.

Dubbel gevoel

Voor de broer van het slachtoffer, Willy Delsink, komt het bericht over de vervolging erg laat. ,,Het ongeluk is al meer dan een jaar geleden", zegt hij. Volgens OM-woordvoerder Hans-Robert Scheperkeuter is het er bij deze zaak echter niet anders aan toegegaan dan bij andere zaken. Op de vraag of behalve de chauffeur ook het loonbedrijf of de gemeente Zutphen - die de opdracht gaf - vervolgd worden, wil hij nog niet ingaan. ,,Daar doen wij voor de zitting geen uitspraken over.”

Delsink heeft dubbele gevoelens bij de rechtszaak. ,,Aan de ene kant heeft hij misschien een fout gemaakt door nauwelijks veiligheidsmaatregelen te treffen, maar aan de andere kant had hij natuurlijk nooit de bedoeling om zoiets te veroorzaken.” Eerder omschreef hij zijn zus als een levenslustige vrouw, die Formule 1-wedstrijden bezocht en reizen maakte. 

Bekijk hier de beelden van kort na het ongeluk:

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.