Volledig scherm
PREMIUM
De steekpartij vond maandagavond plaats in de Spoorstraat pal naast de etalage van modezaak Cecil. Eigenaresse Sandra Milius voor haar winkel. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Daders steekincident spoorloos: ‘Dit is helemaal niks voor Zutphen’

Vijf verdachten van een steekincident en bedreiging maandag in de binnenstad van Zutphen zijn nog altijd spoorloos. Een 18-jarige jongen uit Tilburg die zijn vriendin wilde beschermen raakte daarbij gewond. De mannen staken in op de Tilburger en zouden hem met een pistool op zijn hoofd hebben geslagen. Lunchroom-eigenaar Richard Staal (53) ving het  bebloede slachtoffer op. ,,‘Hij is geslagen met een gun’, gilde het meisje.”

Ondernemer Richard Staal van croissanterie De France in de binnenstad van Zutphen schrikt zich maandag aan het eind van de middag rot. Rond kwart over vijf strompelt een 18-jarige jongen uit Tilburg met zijn vriendin zijn zaak binnen. Hij is bebloed. Zij schreeuwt het uit. ,,Hij is geslagen met een gun!”, gilt het meisje. 

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.