De Dagelijkse Soep is een initiatief van Het Dagelijks Bestaan. Op de foto (vlnr) de vrijwilligers Suze, Jasper en Jordy, die zich klaarmaken om soep uit te gaan delen in de Zutphense wijk Waterkwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dagelijkse Soep is een initiatief van Het Dagelijks Bestaan. Op de foto (vlnr) de vrijwilligers Suze, Jasper en Jordy, die zich klaarmaken om soep uit te gaan delen in de Zutphense wijk Waterkwartier. © Arjan Gotink

De Dagelijkse Soep zorgt in Zutphen voor gratis warme maaltijd en ontmoeting

Met een fietskrat vol thermobekers gevuld met versgemaakte soep en een glimlach op hun gezicht, trekken ze door Zutphen. De vrijwilligers van Het Dagelijks Bestaan (HDB). Iedereen die daar behoefte aan heeft, krijgt een warme maaltijd en een gezellig praatje. ,,Voor sommige mensen zijn wij het enige bezoek op een dag.”

 1. Kunstgras dat bijna culinair klinkt: FC Zutphen speelt (straks) op een bedje van kurk met gemalen olijfpit
  PREMIUM
  Met video

  Kunstgras dat bijna culinair klinkt: FC Zutphen speelt (straks) op een bedje van kurk met gemalen olijfpit

  Voetbalclub FC Zutphen strooit geen gemalen autobanden meer op het kunstgras, maar gaat spelen op kurk met olijfpit. Het klinkt culinair, maar het is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van kunstgras. De zwarte rubberkorrels zullen op termijn om milieuredenen verboden worden. De nu soms al gebruikte kurkkorrel blijkt niet goed genoeg. Dus FC Zutphen doet er een ingrediëntje bij.
  Zutphen