Volledig scherm
PREMIUM
Na jaren is het nu écht zover. Horecaondernemer Ayhan Sahin opent in september de deuren van 'tOer. De Twellonaar legt de laatste hand aan het monumentale pand aan de Marspoortstraat. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Deuren hotel-restaurant in centrum Zutphen gaan na acht jaar eindelijk open: ‘nu echt’

Acht jaar lang stond het monumentale pand aan de Marspoortstraat leeg nadat Berkhotel De Kloostertuin failliet ging. Meerdere keren werd de Zutphenaren een nieuw leven voor het pand beloofd. Begin september is het zover en opent hotel-restaurant 'tOer de deuren.

De hotelkamers worden ingericht, het bestek is aangeschaft en de vloer wordt gedweild. Binnen een maand kunnen de eerste gasten terecht om te eten of te overnachten in hotel-restaurant 'tOer. Na jaren onzekerheid heeft de Twellose horecaondernemer Ayhan Sahin groen licht om de deuren te openen. De afgelopen drie jaar kondigde hij meerdere malen de opening van het hotel-restaurant aan. In september gaat het er van komen. ,,Nu echt’’, laat Sahin weten, met een kleine lach op zijn gezicht.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.