Volledig scherm
PREMIUM
Na jaren is het nu écht zover. Horecaondernemer Ayhan Sahin opent in september de deuren van 'tOer. De Twellonaar legt de laatste hand aan het monumentale pand aan de Marspoortstraat. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Deuren hotel-restaurant in centrum Zutphen gaan na acht jaar eindelijk open: ‘nu echt’

Acht jaar lang stond het monumentale pand aan de Marspoortstraat leeg nadat Berkhotel De Kloostertuin failliet ging. Meerdere keren werd de Zutphenaren een nieuw leven voor het pand beloofd. Begin september is het zover en opent hotel-restaurant 'tOer de deuren.

De hotelkamers worden ingericht, het bestek is aangeschaft en de vloer wordt gedweild. Binnen een maand kunnen de eerste gasten terecht om te eten of te overnachten in hotel-restaurant 'tOer. Na jaren onzekerheid heeft de Twellose horecaondernemer Ayhan Sahin groen licht om de deuren te openen. De afgelopen drie jaar kondigde hij meerdere malen de opening van het hotel-restaurant aan. In september gaat het er van komen. ,,Nu echt’’, laat Sahin weten, met een kleine lach op zijn gezicht.

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’