Pannenkoekenbakkerij Reuvershoeve in Brummen wilde aanvankelijk niet controleren op coronatoegangsbewijzen. Na een telefoontje van de gemeente Brummen, ging de horecazaak toch overstag. ‘We kunnen niet anders’, zegt eigenaar Wouter Westdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Pannenkoekenbakkerij Reuvershoeve in Brummen wilde aanvankelijk niet controleren op coronatoegangsbewijzen. Na een telefoontje van de gemeente Brummen, ging de horecazaak toch overstag. ‘We kunnen niet anders’, zegt eigenaar Wouter Westdijk. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau/Archief

Deze horecazaken in Brummen en Warnsveld zijn nog steeds tegen de coronapas, maar controleren inmiddels wel: ‘We kunnen niet anders’

Enkele weken geleden gaven restaurants Het Ooievaarsnest in Warnsveld en Reuvershoeve in Brummen via social media aan niet te willen controleren op coronatoegangsbewijzen, want zij zouden geen onderscheid willen maken tussen gasten. Maar met de definitieve invoering van de coronapasplicht, gingen deze horecazaken toch overstag. ,,Schoorvoetend, dat wel.”

  1. Er gloort toch hoop voor vaccin-pechvogel Floortje  (15) uit Zutphen: 'Hele opluchting’
    PREMIUM
    video

    Er gloort toch hoop voor vac­cin-pechvogel Floortje (15) uit Zutphen: 'Hele opluchting’

    Shoppen met vriendinnen, een filmpje pakken of een simpele milkshake halen bij de McDonald’s: jarenlang keek Floortje Haank (15) ernaar uit. Vrijdag, nadat ze haar laatste chemobehandeling kreeg, leek het moment daar. Leek, want de mogelijke 2G-samenleving dreigt roet in het eten te gooien omdat Floortje zich niet kán laten vaccineren. ,,Ik moest eerst huilen van geluk en erna uit frustratie.’’ Sinds gisteravond heeft ze toch weer nieuwe hoop, met dank aan corona-minister Hugo de Jonge.