Volledig scherm
PREMIUM
© dreamstime

Deze Nederlandse limoncello is beter dan die van Italianen

De in 2016 begonnen limoncellomakers Peter Romeijnders en Rutger Wolters uit Zutphen en Epse gooien hoge ogen met hun likeur bij internationale wedstrijden. Maar de echte uitdaging is het aan de man brengen van hun drank. ,,We horen te vaak: waarom moet ik nóg een limoncello in mijn assortiment opnemen?’’ Ze onderzoeken nu het maken van fruitlikeuren die nog onbekend zijn.

Romeijnders en Wolters wrijven de slaap nog net niet uit hun ogen. ,,We hebben afgelopen weekend weer stevige avonden in de horeca gedraaid’’, zegt Wolters. Maar de mannen achter Limone d’Oro praten graag op hun vrije dag over hun product. ,,Zo gaat het altijd tijdens de drukke periode’’, weet Romeijnders. ,,Dan kom je om middernacht thuis en ga je toch citroenen schillen.’’

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?