Deze schapen tussen woningen en naast winkelcentra blijven vast beeld in Zutphen: ‘Wat een enthousiasme’

videoGeblaat als je in de tuin of op het balkon zit en poep op de grasperken waar je langsloopt. Het zijn de minpunten aan de tientallen schapen die door Zutphen trekken om het gras in de openbare ruimte kort te houden. Geen inwoners die zich er echter druk om maakt. Herbert Nijkamp (34) loopt nu een jaar met zijn schapen door Zutphen en is verrast door de talloze positieve reacties. ,,Ik kan niet eens meer ongezien door de supermarkt.’’

 1. Hoe Coen (45) uit Lochem de bergen en vulkanen van Mexico trotseert: ‘Hoop dat de meren zichtbaar zijn’
  PREMIUM

  Hoe Coen (45) uit Lochem de bergen en vulkanen van Mexico trotseert: ‘Hoop dat de meren zichtbaar zijn’

  ,,Eerlijk: een hike als dit is inmiddels echt een eitje voor me”, roept Coen van den Akker (45), en loopt met ferme pas door. We bevinden ons bovenop de Mexicaanse vulkaan Nevado de Toluca, op ruim 4600 meter hoogte. De ijle lucht maakt ademen lastig, de uitzichten maken dat echter goed en zijn letterlijk adembenemend. Van den Akker, afkomstig uit het Lochemse buurtschap Groot Dochteren, is toergids bij zijn eigen Naranja Tours. En is gevestigd in Mexico Stad.
 2. Natuurmonumenten tegen komst van zonneparken in Hall: ‘Moet beter onderzoek gedaan worden’
  PREMIUM

  Natuurmonu­men­ten tegen komst van zonnepar­ken in Hall: ‘Moet beter onderzoek gedaan worden’

  Na protest van omwonenden, behoort Natuurmonumenten nu ook tot de groep die tegen de zonneparken in Hall is. De natuurbeheerder is tegen de komst van vijf van de negen initiatieven voor zonneparken in Brummen. Volgens Natuurmonumenten is er onvoldoende onderzoek gedaan naar de mogelijk nadelige effecten van de zonnevelden op flora en fauna. ,,Dit gaat geheid tot niet goed doordachte keuzes leiden.”