Volledig scherm
Bökkers, met rechts zanger Hendrik Jan Bökkers, treedt dit jaar voor het eert niet op de Larense kermis op. © Emiel Muijderman

Dialectband Bökkers na tien jaar ‘te groot’ voor Larense kermis

LAREN - Rockband Bökkers speelt dit jaar voor het eerst niet op de Larense kermis. De dialectband is in de afgelopen jaren zo groot gegroeid dat ze niet meer binnen het budget past van bar-restaurant Stegeman, waar de band de afgelopen tien jaar elke kermismaandag optrad.

,,Ik zou het nog wel kúnnen betalen, maar de vraag is of je dat nog wil. De band is de laatste jaren inderdaad wel een stuk duurder geworden”, zegt eigenaar Rob Vermeulen van Stegeman. ,,Dan moet je keuzes maken. We hebben zaterdagavond ook de Snollebollekes, dat is ook niet bepaald gratis.”

Vermeulen vindt dat de regionale component met Høken met de Heinoos op maandag 9 september goed vertegenwoordigd is.

Bökkers ontstond een kleine tien jaar geleden als coverband van Normaal toen Jovink en de Voederbietels ermee stopte. Gitarist Hendrik Jan Bökkers richtte de band op en die speelde sindsdien elk jaar op de Larense Kermis. Volgens manager Ronnie Degen is ‘in goed overleg’ besloten voorlopig over te slaan. 

Keuzes

Bökkers was vaste prik op de maandag van de Larense kermis, waarvoor veel bezoekers speciaal een dag vrij namen. ,,Maar we treden heel veel op in de regio, zo’n tachtig keer per jaar. Je moet soms keuzes maken”, zegt manager Degen, die beaamt dat de band met de groeiende bekendheid ook steeds meer kost. ,,Maar met kerst komen we wel weer naar Witkamp in Laren, die traditie houden we nog vast.”

De Larense kermis duurt van vrijdag 6 tot en met maandag 9 september. In drie horecagelegenheden treden die dagen meer dan twintig bands op. De entree is gratis. ,,En dat willen we zo houden”, zegt Vermeulen. ,,Maar er staat voor meer dan 100.000 euro aan bands, dan moeten we dus wel veel drank verkopen én ons budget voor de optredens in de gaten houden.”