Vareen Rook moest ze totaal onverwacht afscheid nemen van haar moeder. Haar vader ontmoette ze nooit. Voor haar afstudeerfilm wil ze op zoek naar hem in Zimbabwe, maar vooral ook naar zichzelf.
Volledig scherm
PREMIUM
Vareen Rook moest ze totaal onverwacht afscheid nemen van haar moeder. Haar vader ontmoette ze nooit. Voor haar afstudeerfilm wil ze op zoek naar hem in Zimbabwe, maar vooral ook naar zichzelf. © Angeliek de Jonge

Dochter van verongelukte Zutphense docente op zoek naar zichzelf én haar vader in Zimbabwe

Sinds het overlijden van haar moeder - zij kwam in 2018 om bij een busongeluk in India - worstelt Vareen Rook (22) met de afwezigheid van haar ouders. Als opstandige puber wilde ze niets van haar vader weten en nu kan ze het haar moeder niet meer vragen. Daarom gaat ze zelf op zoek. Naar hem, maar vooral ook naar zichzelf.

 1. Een straat vol kaarsjes voor ‘De Bolle’: Zutphense kroegbaas Jan Jansen krijgt sfeervol en waardig eerbetoon
  PREMIUM
  VIDEO

  Een straat vol kaarsjes voor ‘De Bolle’: Zutphense kroegbaas Jan Jansen krijgt sfeervol en waardig eerbetoon

  Op een gegeven moment klatert het applaus door de Zutphense Vaaltstraat. Tientallen mensen klappen. Hun gezichten schaars verlicht door het schijnsel van een imposante hoeveelheid brandende kaarsjes. Het eerbetoon aan kroegbaas Jan Jansen is even sfeervol als waardig. De Bolle - ook wel Bolle Jan of Ome Jan genoemd - overleed woensdag aan de gevolgen van corona.
 2. Tientallen jaren zorgden ze voor een toegankelijk Zutphen voor gehandicapten, nu stoppen ze ermee
  PREMIUM

  Tientallen jaren zorgden ze voor een toeganke­lijk Zutphen voor gehandicap­ten, nu stoppen ze ermee

  Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken trekt na de jaarwisseling de stekker uit de stichting. Veertien jaar lang probeerde de stichting het leven voor gehandicapten, chronisch zieken, ouderen en andere kwetsbare inwoners in Zutphen aangenamer te maken. Twintig jaar lang ervoor was het gezelschap hét adviesorgaan van de gemeente. ,,Ik hoop dat de belangen voor deze groep wel de aandacht blijven krijgen.’’
 1. Vierdaagsefeesten bouwen in een paar dagen een XL coronateststraat
  Play

  Vierdaagse­fees­ten bouwen in een paar dagen een XL coronatest­straat

 2. Megadrukte verwacht in distributiecentra PostNL
  Play

  Megadrukte verwacht in distribu­tie­cen­tra PostNL