Volledig scherm
PREMIUM
Een IC-verpleegkundige van Gelre ziekenhuizen verzorgt een patiënt voor overdracht naar een andere afdeling. © Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Doemscenario ziekenhuis Zutphen voorkomen: de Intensive Care is terug

Het ziekenhuis van Zutphen heeft weer een Intensive Care (IC) terug. Gelre ziekenhuizen voegt het IC-team van Apeldoorn en Zutphen samen, waardoor het ziekenhuis van Zutphen weer voldoet aan de landelijke richtlijnen voor een IC. Het doemscenario dat de spoedeisende hulp en de afdeling Verloskunde zou kunnen verdwijnen is daarmee verleden tijd.

Patiënten die zorg nodig hebben op de Intensive Care (IC) kunnen weer terecht in Gelre Zutphen. Nadat Gelre ziekenhuizen de IC in 2017 afschaalde tot een afdeling high care, is de IC in Zutphen weer heropend. Halverwege 2018 werd de IC in Zutphen weer operationeel, donderdag werd de afdeling officieel heropend. De vrees dat de spoedeisende hulp en de afdeling Verloskunde in de nabije toekomst zouden kunnen verdwijnen is daarmee weggenomen. 

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.