Doorbraak in groot drugsonderzoek: arrestaties in Zutphen, Brummen en Beekbergen

videoIn een groot drugsonderzoek heeft de politie vandaag vier mensen opgepakt die worden verdacht van witwassen en overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een man (37) en vrouw (35) uit Brummen, een man (35) uit Zutphen en een man (22) uit Beekbergen.

Het onderzoek begon in april 2018 na anonieme tips. In totaal werden acht panden doorzocht: vijf in Zutphen, één in Brummen en twee panden in Beekbergen. De politie trof daar vuurwapens, geld en artikelen die met hennep te maken hebben aan. ‘Om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken, is beslag gelegd op het geld’, meldt de politie. Over de hoogte van het bedrag doet zij geen mededelingen. 

Hennepteelt

Het gearresteerde viertal zou zich bezig houden met hennepteelt, handel in softdrugs en het witwassen van het geld dat zij daarmee verdienden. De vier zijn ingesloten voor nader verhoor. Volgens politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer is er geen sprake van een crimineel samenwerkingsverband.  

Volledig scherm
De politie is bezig met de inval in Brummen. © foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink
  1. Welzijnsorganisatie uit Zutphen botst met wethouder, tientallen sociaal werkers vrezen voor baan
    PREMIUM

    Welzijnsor­ga­ni­sa­tie uit Zutphen botst met wethouder, tientallen sociaal werkers vrezen voor baan

    Welzijnsorganisatie Perspectief vreest onbestuurbaar te worden. Dat stelt directeur Jorinde Klungers. Na positieve gesprekken over bezuinigingen stelde het college van Zutphen uit het niets een nieuwe visie op voor de organisatie die onder meer de sociale wijkteams aanstuurt. Een toelichting krijgt Perspectief pas na de zomer. Ondertussen kijken meerdere sociaal werkers van Perspectief al uit naar andere banen. ,,Vervanging kunnen we niet regelen zolang er geen duidelijkheid is.’’