De al bestaande windmolens op bedrijventerrein de Mars gezien vanaf de Mettreyweg. Deze windmolens zijn 120 meter hoog. Nieuwe windmolens worden als het aan eigenaar Joost Schlatmann ligt tussen 185 meter hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
De al bestaande windmolens op bedrijventerrein de Mars gezien vanaf de Mettreyweg. Deze windmolens zijn 120 meter hoog. Nieuwe windmolens worden als het aan eigenaar Joost Schlatmann ligt tussen 185 meter hoog. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

‘Drie nieuwe windmolens bij Zutphen zijn door vergeten plan helemaal niet nodig’

De huidige drie windmolens op bedrijventerrein De Mars in Zutphen vervangen door drie hogere windmolens van 185 meter. Joost Schlatmann, eigenaar van de drie windmolens, heeft een plan klaarliggen dat het plan van IJsselwind voor drie extra windmolens tussen Zutphen en Eefde overbodig moet maken.

‘Een vergeten plan als alternatief voor de drie te bouwen windmolens van IJsselwind.’ Zo noemt Joost Schlatmann zijn streven om de drie huidige windmolens op het bedrijventerrein De Mars fors te verhogen. IJsselwind, een samenwerking van vier burger-energiecoöperaties uit Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst, wil langs het Twentekanaal drie nieuwe windmolens van 185 meter hoog bouwen. Schlatmann is de eigenaar van de huidige drie windmolens in Zutphen en stelt dat deze drie nieuwe windmolens van IJsselwind niet per se nodig zijn.