Volledig scherm
Duikers begeleiden mensen met een beperking bij Bronsbergen © Patrick van Gemert

Duikers met een beperking genieten in het water bij Bronsbergen

Duikers met een handicap maken een duik bij Bronsbergen in Zutphen. Voor mensen met een beperking is duiken een zeer toegankelijke sport. Onder water is men gewichtloos waardoor mensen met een beperking veel vrijer kunnen bewegen dan op het vaste land. De Stichting Gehandicaptenduiksport maakt dit mogelijk. De stichting zorgt ervoor dat elke duiker één of twee begeleiders heeft. Doorgaans geven zij hun lessen in zwembaden in Dronten en Lelystad. Maar op enkele momenten in het jaar zoeken zij het buitenwater op. 

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.