Eefde ontroert nabestaanden teruggevonden WOII-piloot, ‘ik heb nog nooit zoiets eerbaars meegemaakt’

Generaties na de Tweede Wereldoorlog worden nog steeds gesneuvelde geallieerde militairen teruggevonden. Bij nabestaanden maakt het veel weggestopte gevoelens los. Zoals gisteren in Eefde bij de herdenkingsdienst voor de teruggevonden piloot William Hurrell. ,,Dit is het meest respectvolle een eerbare dat ik ooit heb meegemaakt.’’

In de herfst van 1944 kregen Sydney en Daisy Hurrell de brief die alle ouders vrezen wanneer hun kinderen vechten aan het oorlogsfront. De afscheidsbrief die elke militair moet schrijven voor het geval hij sneuvelt. Hun zoon, de 21-jarige flight-sergeant William Hurrell, werd op 26 september in zijn Hawker Typhoon verrast boven Apeldoorn door een overmacht aan Duitse gevechtsvliegtuigen.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.