Een lint nieuw geplante bomen langs de Harenbergweg. De gemeente Zutphen liet er in januari dit jaar wegens ziekte zo'n zestig bomen kappen. In maart kwamen er daar 138 voor terug. Een voorbeeld hoe wethouder Annelies de Jonge het nieuwe bomenbeleid in Zutphen wil vormgeven. Er moeten duizenden bomen bijkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lint nieuw geplante bomen langs de Harenbergweg. De gemeente Zutphen liet er in januari dit jaar wegens ziekte zo'n zestig bomen kappen. In maart kwamen er daar 138 voor terug. Een voorbeeld hoe wethouder Annelies de Jonge het nieuwe bomenbeleid in Zutphen wil vormgeven. Er moeten duizenden bomen bijkomen. © Jeroen Jazet

Eén boom per inwoner, Zutphen plant komende jaren bijna 20.000 bomen bij: ‘Stevige ambitie’

Het aantal bomen in de gemeente Zutphen moet flink stijgen. De gemeente gaat geld vrijmaken om er in 2050 voor te zorgen dat er per inwoner ook een boom staat. Op dit moment staan er in de gemeente met een kleine 50.000 inwoners zo'n 31.000 bomen.

 1. Na 50 (!) seizoenen competitievoetbal stopt Robby (59) uit Eefde: ‘Vroeger kon je meer van elkaar op aan’
  PREMIUM

  Na 50 (!) seizoenen competitie­voet­bal stopt Robby (59) uit Eefde: ‘Vroeger kon je meer van elkaar op aan’

  In 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Het was ook het jaar dat Robby Barmentloo (59) zijn eerste competitiewedstrijd speelde. Als 8-jarig jochie, voor Sportclub Eefde. Inmiddels bereikte de Eefdenaar de mijlpaal van liefst vijftig (!) seizoenen onafgebroken voetbal in competitieverband. ,,Bijzonder, ik denk niet dat veel amateurvoetballers daaraan komen.”
 2. Zutphen wil energietransitie in Waterkwartier gebruiken om mensen uit de bijstand te helpen
  PREMIUM

  Zutphen wil energie­tran­si­tie in Waterkwar­tier gebruiken om mensen uit de bijstand te helpen

  De Zutphense volksbuurt Waterkwartier gaat voor 2030 van het gas en wordt verduurzaamd. Deze energietransitie omvat veel werk, dat mogelijk banen kan opleveren voor buurtbewoners die al jaren in de bijstand leven. Zutphen trekt daarom 300.000 euro uit voor projecten om deze mensen de komende jaren klaar te stomen vooor de arbeidsmarkt. Sociaal- en duurzaamheidswerker Piet van Veen is al met voorwerk begonnen.