Een brede tunnel met twee banen asfalt onder het spoor door. Midden tussen de weilanden ten westen van De Hoven ligt een klein deel van de rondweg De Hoven al bijna drie jaar te wachten op auto's en vrachtwagens.
Volledig scherm
PREMIUM
Een brede tunnel met twee banen asfalt onder het spoor door. Midden tussen de weilanden ten westen van De Hoven ligt een klein deel van de rondweg De Hoven al bijna drie jaar te wachten op auto's en vrachtwagens. © Archieffoto Ronald Hissink

Eenzame tunnelbak in weiland bij De Hoven krijgt eind volgend jaar eindelijk gezelschap van auto's

Het is een raar gezicht. Midden in de weilanden ten westen van de Zutphense wijk De Hoven ligt al bijna drie jaar een grote tunnel. Twee banen asfalt onder het spoor door wachten daar al jaren op auto's en vrachtwagens. Het is een onderdeel van de nog aan te leggen rondweg om De Hoven, die keer op keer werd uitgesteld. 

  1. Brummense melkveehouder deelt succesrecept voor gezonde melk
    PREMIUM

    Brummense melkveehou­der deelt succesre­cept voor gezonde melk

    Vlinderbloemige planten, rode klaver, mestwormen, lieveheersbeestjes en boerenzwaluwen. De diversiteit aan planten en dieren die melkveehouder Jan Willem Breukink dagelijks tegenkomt op zijn land in Brummen is groot. Het is het resultaat van zijn overstap op natuurinclusieve landbouw. Hij wordt in deze aanpak gesteund door de gemeente Brummen die zich deze week heeft aangesloten bij het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland.