Voorzitter van stichting Ik Ben Zutfan Marco Barelds (links) en zijn compagnon Paul Hogema (rechts). Samen hebben ze ervoor gezorgd dat er vanaf woensdag weer een elektrisch toeristenbusje door Zutphen rijdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter van stichting Ik Ben Zutfan Marco Barelds (links) en zijn compagnon Paul Hogema (rechts). Samen hebben ze ervoor gezorgd dat er vanaf woensdag weer een elektrisch toeristenbusje door Zutphen rijdt. © Ruben Meijerink

Elektrisch busje moet Zutphen toeristische impuls geven: ‘Zetten Hanzestad weer op de kaart’

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is-ie er weer. Een elektrisch busje rijdt vanaf vandaag door Zutphen om de mooiste plekjes van de stad aan toeristen te laten zien. Voorzitter Marco Barelds van de stichting Ik Ben Zutfan (IBZ) kan zijn geluk niet op. ,,Het was een heel gedoe, maar we kunnen weer toeristen verblijden.”

0 reacties

 1. Chauffeurs TCR in Zutphen leggen het werk stil in hoop op gesprek met directie: ‘Voelt alsof ik bestolen ben’
  PREMIUM
  Met video | update
  2

  Chauffeurs TCR in Zutphen leggen het werk stil in hoop op gesprek met directie: ‘Voelt alsof ik bestolen ben’

  Ongeveer twintig chauffeurs van vervoerbedrijf TCR hebben zaterdag in Zutphen het werk neergelegd. Ze zijn van mening dat het bedrijf teveel pauzegeld op hun salaris inhoudt. Daardoor zouden ze meer dan honderd euro per maand mislopen, zeggen ze. ,,We houden een werkoverleg en we hopen dat de directie nog aansluit”, zegt chauffeur Hans Wahl. ,,Die reageert helaas niet op onze oproep. Maar we wachten nog even af.”