Bovenste rij: Melvin M., Henk M., Rens H. en Wilco W.. Onderste rij: Milan A., Jordy P., Thomas R. en Henry P.. Daarnaast de broers Matthijs W. en Steven W.
Volledig scherm
PREMIUM
Bovenste rij: Melvin M., Henk M., Rens H. en Wilco W.. Onderste rij: Milan A., Jordy P., Thomas R. en Henry P.. Daarnaast de broers Matthijs W. en Steven W. © Felix Guérain

Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’

Politieauto’s werden vernield, blokkades doorbroken. Agenten moesten zich terugtrekken voor hun eigen veiligheid. Vrijdag stonden elf boeren voor de rechter na rellen bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal, eind juni in Hierden. Ze werden verdacht van vernieling en openlijk geweld. De officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. De rechter legde één maand en 100 uur werkstraf op.

4 reacties

 • bart verplak

  2 weken geleden
  De grootste verliezers zijn al die mishandelde dieren en het vergiftigde landschap. Maar ja, de EU-subsidie moet ergens aan verspild worden.
 • Henk Houwers

  2 weken geleden
  Als iemand die boeren vraagt om in de sloot te springen, dan doen ze dat ook nog.
 • Jos Crijns

  2 weken geleden
  Volslagen belachelijk deze veel te lage straffen. Natuurlijk waren ze niks van plan en hadden ze geen idee wat ze gingen doen en achteraf spijt. Deze hufters zouden ze een tijdje moeten opsluiten zodat ze eens tijd hebben om zelf na te denken en niet na te blaten wat een of ander zich advocaat noemend figuur ze in de mond heeft gelegd.
 • Jan Tiemes

  2 weken geleden
  Zal geheid preventief werken. Zijn we van die belachelijke acties af.