Volledig scherm
Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij een woning aan de Tichelkuilen in Zutphen. © Judah Bolink

EOD opgeroepen voor mogelijk explosief in woonhuis Zutphen: géén gevaar

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben maandagmiddag een bezoek gebracht aan een woning in Zutphen, omdat daar mogelijk explosief materiaal aanwezig zou zijn. De melding werd gedaan door één van de bewoners van de betreffende woning. Volgens de politie bleek er geen gevaar.

De woning bevindt zich aan de Tichelkuilen, in de Zuidwijken. Volgens politiewoordvoerder Simen Klok heeft een bewoner zelf contact gezocht met de politie, omdat er mogelijk explosief materiaal zou zijn aangetroffen. ,,Vanwege de privacy, kunnen we daar niet veel uitspraken over doen. Feit is dat de EOD ter plekke is geweest en het materiaal heeft gecontroleerd. Het bleek niet gevaarlijk, dus gelukkig was er niet zoveel aan de hand.”

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.