Volledig scherm
Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij een woning aan de Tichelkuilen in Zutphen. © Judah Bolink

EOD opgeroepen voor mogelijk explosief in woonhuis Zutphen: géén gevaar

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben maandagmiddag een bezoek gebracht aan een woning in Zutphen, omdat daar mogelijk explosief materiaal aanwezig zou zijn. De melding werd gedaan door één van de bewoners van de betreffende woning. Volgens de politie bleek er geen gevaar.

De woning bevindt zich aan de Tichelkuilen, in de Zuidwijken. Volgens politiewoordvoerder Simen Klok heeft een bewoner zelf contact gezocht met de politie, omdat er mogelijk explosief materiaal zou zijn aangetroffen. ,,Vanwege de privacy, kunnen we daar niet veel uitspraken over doen. Feit is dat de EOD ter plekke is geweest en het materiaal heeft gecontroleerd. Het bleek niet gevaarlijk, dus gelukkig was er niet zoveel aan de hand.”

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.