Gestalde fietsen in het stationsgebied in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gestalde fietsen in het stationsgebied in Zutphen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Fietsparkeerplaatsen net buiten centrum Zutphen om fietsers te lokken, maar fietsen uit stad te houden

Geen fietsen meer die lukraak in de binnenstad worden gestald, maar fietsparkeerplaatsen aan de rand van de binnenstad. Dit najaar nog legt Zutphen van deze fietsparkeerplaatsen aan. Enerzijds om meer fietsers te lokken, anderzijds om het straatbeeld in de binnenstad te verbeteren en het wildparkeren van fietsen tegen te gaan.

 1. Jongeren van schrijfclub Nuwanda in Zutphen pennen corona van zich af: ‘Mijn typemachine baalt van mij’
  PREMIUM

  Jongeren van schrijf­club Nuwanda in Zutphen pennen corona van zich af: ‘Mijn typemachi­ne baalt van mij’

  Alleen op je studentenkamer. Niet op stap met je vrienden. Voor jongeren is de coronatijd een straf. Hoe ga je daarmee om en hoe raak je je coronastress kwijt? De jongeren van de Zutphense schrijfclub Nuwanda hebben een uitlaatklep: maak een kort verhaal over corona. Het is de bedoeling dat die schrijfsels, samen met andere korte verhalen, in de loop van 2021 worden gebundeld en uitgebracht.
 2. Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?
  PREMIUM

  Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?

  Té veel Zutphenaren - vooral jongeren - roken en drinken teveel en zijn te dik, aldus de gemeente. Dat moet veranderen, vinden de Zutphense beleidsbepalers. Ze gaan daar de komende jaren hard aan werken, onder andere met voorlichtingscampagnes op scholen en begeleiding voor mensen met overgewicht en een slechte conditie. Hoe denken de Zutphenaren daarover?