Een oversteek van de N348 bij Gorssel. Voor fietsers tussen Gorssel en Zutphen is het er wachten en nog eens wachten om bij het gevaarlijke kruispunt over te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oversteek van de N348 bij Gorssel. Voor fietsers tussen Gorssel en Zutphen is het er wachten en nog eens wachten om bij het gevaarlijke kruispunt over te steken. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Fietssnelweg tussen Deventer en Zutphen op de lange baan: ‘Een complexe puzzel’

Je auto laten staan en met de fiets naar je werk of school in Deventer, Zutphen of tussenliggende dorpen. Dat was zo’n beetje het idee achter de fietssnelweg tussen Deventer en Zutphen. Voorlopig ligt die zogenoemde F348 er nog niet. Duidelijkheid of de route er komt - en zo ja waar - is er niet voor het voorjaar van 2022.

  1. Kinderboerderij in Zutphen gered na noodkreet: ‘Nu ben ik een blije en optimistische voorzitter’
    PREMIUM

    Kinderboer­de­rij in Zutphen gered na noodkreet: ‘Nu ben ik een blije en optimisti­sche voorzitter’

    De situatie leek vier maanden geleden nog uitzichtloos. Kinderboerderij De Schouw kampte met een ernstig tekort aan bestuursleden en vrijwilligers en had een gebrek aan geld. Voorzitter Hanna Beuling luidde in de Stentor de noodklok en betwijfelde of de kinderboerderij zou overleven. Haar noodkreet heeft geholpen: De Schouw verwelkomde vijf nieuwe mensen en kreeg er een flinke hap geld bij.