Floortje Haank (15) uit Zutphen op een foto eerder dit jaar. In november kreeg ze haar voorlopig laatste chemobehandeling. Ze hoopte dat het leven haar daarna iets meer zou toelachen. Maar het tegendeel is waar: momenteel zit ze in quarantaine, omdat ze positief is getest op het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Floortje Haank (15) uit Zutphen op een foto eerder dit jaar. In november kreeg ze haar voorlopig laatste chemobehandeling. Ze hoopte dat het leven haar daarna iets meer zou toelachen. Maar het tegendeel is waar: momenteel zit ze in quarantaine, omdat ze positief is getest op het coronavirus. © Jeroen Jazet

Floortje (15) mocht vanwege haar ziekte geen corona krijgen, maar kreeg het toch: ‘Mensen, let op en laat je testen’

Als moeder deed ze er bijna alles aan om COVID-19 buiten de deur te houden. Allemaal om Floortje (15) te beschermen. Die heeft door chemokuren een allergie ontwikkeld, waardoor ze niet mag worden gevaccineerd. Toch is Floortje nu positief getest.

8 reacties

 • Mies Bauwvrauw

  1 maand geleden
  Ik vind het voor Floortje en andere kwetsbaren heel erg vervelend om te zeggen, maar Corona is niet te verslaan. We zullen er net als met de griep mee moeten dealen. En vaccins ontwikkelen die iedereen kan krijgen zonder risico op een allergische reactie. Tot die tijd, jezelf helaas uit de wind houden. Sterkte en beterschap!
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Bergmans stelt zijn onkunde weer ten toon, maar dat is niks nieuws. Die snapt nog steeds niet het concept asymptomatisch.
 • Desirea Ter Stegen

  2 maanden geleden
  Een beetje raar dit! moeders doet een oproep aan anderen en stuurt zelf de kwetsbare dochter op logé. Was het niet beter als je dochter zo kwetsbaar is deze ook aan de regels te laten houden? en dan bedoel ik je nuchtere regels even geen uitstapje,visite,of op visite etc.
 • Gijs Eeps

  2 maanden geleden
  Klinkt logisch, uit logeren gaan als je niet besmet mag worden.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  Floortje sterkte meid! Ik duim voor je. ( en trek je maar niks aan van de domme reacties die sommigen schrijven.)
 1. Zutphen trekt meer dan drie ton uit om cello-opleiding op hbo-niveau op te zetten: ‘Effect op de hele stad’
  PREMIUM

  Zutphen trekt meer dan drie ton uit om cel­lo-opleiding op hbo-ni­veau op te zetten: ‘Effect op de hele stad’

  Zutphen als internationale hoofdstad van de cello. Om Zutphen op de kaart te zetten op cellogebied trekt de gemeente flink de portemonnee. CelloWercken ontvangt, verdeeld over drie jaar, meer dan 3,5 ton om de organisatie te professionaliseren. De stichting zit achter het tweejaarlijkse Cello Festival en wil een hoogwaardige academie op (post)hbo-niveau opzetten. ,,Die opleiding vormt dan de voedingsbodem voor het Cello Festival.’’