Gedwongen vertrek van Jan (77) en Lies (75) uit Zutphense mantelzorg­wo­ning van de baan: ‘Gingen er aan onderdoor’

met videoOpluchting bij Jan en Lies Bemelaar. Het zorgbehoevende stel op leeftijd moest hun mantelzorgwoning in Zutphen uit. En snel. De woning achter het huis bij vrienden mocht daar volgens de gemeente niet langer staan. Er is nu toch een oplossing gevonden. ,,Maak er maar een einde aan, dacht ik op een gegeven moment zelfs.”

3 reacties

 • Hella de Winter

  1 maand geleden
  Lies en Jan geweldig dat het is opgelost. Jullie waren zo blij met jullie vrienden die er voor gezorgd hebben dat jullie daar konden wonen. Gelukkig heeft de gemeente ook meegewerkt op dit goed op te lossen.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  En terecht, er is een enorm tekort aan woningen en nog meer aan zorg voor ouderen. Die buren moeten zich de ogen uit de kop schamen om hier een eind aan te willen maken. Blij dat deze gemeente wel wilde meedenken. Kunnen heel veel bestuurders wat van leren.
 • M.J. Jansen

  1 maand geleden
  He he is dit allemaal zo moeilijk, we moeten steeds meer zelf doen en regelen, dus mantelzorg, in goed overleg regel dit soort zaken en mensen buren moeten indien mogelijk en passend is niet zo zeiken echter niet alles kan, dit vond ik gewoon passend en acceptabel.