Volledig scherm
PREMIUM
Het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen. © Roland Spek

Geelvinck Museum kijkt buiten de regio naar nieuwe plek voor muziekmuseum

De kans is groot dat het Geelvinck Muziek Museum verdwijnt uit de regio Zutphen. Geelvinck-directeur Jurn Buisman kijkt naar alternatieve locaties nadat de gemeente Zutphen liet weten dat het museum na de zomer het pand moet hebben verlaten. ,,We houden niet vast aan Zutphen of omgeving.’’

Liefhebbers van de historische piano's van het Geelvinck Muziek Museum moeten zich haasten om de historische muziekinstrumenten in Zutphen te zien. Nadat de gemeente Zutphen het museum mededeelde dat het in september het pand verlaten moet hebben, is Geelvinck-directeur Jurn Buisman gaan zoeken naar alternatieven. Een geschikt alternatief heeft hij nog niet gevonden, maar de kans is groot dat het niet in de buurt is.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.