In de Spar City in Zutphen hangen ze om 20.00 uur een zeil voor de schappen met drank.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Spar City in Zutphen hangen ze om 20.00 uur een zeil voor de schappen met drank. © Jeroen Jazet

Geen alcohol vanaf 20.00 uur. Afzetlinten in de supermarkt en bierkoerier ziet omzet verdampen

Er mag de komende weken vanaf 20.00 uur geen alcohol meer worden verkocht. Voor de supermarkten betekent het dat de schappen met alcoholhoudende drank vanaf dat tijdstip afgezet worden en dat het personeel scherp moet zijn op het verkoopverbod. Voor de Bierkoerier uit Zutphen is het een flinke tik. ,,Ik bezorg normaal tot diep in de nacht kratten bier.”

 1. Houdt deze ‘slimme’ ventilator corona buiten de deur? School in Warnsveld doet experiment
  PREMIUM

  Houdt deze ‘slimme’ ventilator corona buiten de deur? School in Warnsveld doet experiment

  In Warnsveld experimenteren ze bij basisschool CBS Arcade met ventilators die de lucht schoon moeten houden in tijden van corona. Ambius, een bedrijf gespecialiseerd in schone werkplaatsen, levert de apparatuur. De directeur, Harri Smit, heeft zijn zoontje op deze school. ,,We stoppen met de meeste sociale activiteiten, maar zetten wel dertig kinderen in een lokaal; ik moest daar wat mee.’’
 2. De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’
  PREMIUM
  VIDEO

  De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’

  Soms is Helma van Dijk de wanhoop nabij als ze aan haar dochter Marleen denkt. Bijvoorbeeld als ze een stel meiden vrolijk kibbelend door Zutphen ziet huppelen. ‘Dat had mijn dochter ook moeten doen’, denkt Helma dan. Maar Marleen (26) kan het niet. De Zutphense is al jarenlang doodziek vanwege een instabiele nek. Een peperdure operatie in Spanje is haar enige optie om in leven te blijven. Daarom is ze een crowdfundingactie gestart (https://stichtinghoopvoormarleen.nl/).