Henk-Jan Hulleman (rechts), voorzitter van Oranjevereniging Warnsveld, deelt suikerspinnen uit in de oude dorpskern van Warnsveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk-Jan Hulleman (rechts), voorzitter van Oranjevereniging Warnsveld, deelt suikerspinnen uit in de oude dorpskern van Warnsveld. © Judah Bolink

Geen kleedjesmarkt maar suikerspinnen draaien in Warnsveld: ‘Alles om het oranjegevoel erin te houden’

In normale tijden zou je er vandaag over de koppen kunnen lopen: dan zou het stervensdruk zijn in Warnsveld tijdens Koningsdag. Maar voor het tweede achtereenvolgende jaar gooit corona roet in het eten. Toch staat er vandaag één kraam. De Oranjevereniging deelt gratis suikerspinnen uit.

 1. Zutphense altvioliste Norea voelt zich een winnaar in Waterloo met de publieksprijs van het Christina Concours
  PREMIUM

  Zutphense altviolis­te Norea voelt zich een winnaar in Waterloo met de publieks­prijs van het Christina Concours

  De Zutphense altvioliste Norea Quirijnen (16) woont en studeert al ruim een jaar in België. Op historische grond: als ze uit haar raam kijkt, ziet ze het slagveld waar ene Napoleon ooit zijn Waterloo vond. Waar de Franse generaal in 1815 definitief werd verslagen door een coalitie van onder andere Britten en Nederlanders, zit Norea nog na te genieten van een fraaie victorie. Ze won afgelopen weekeinde de publieksprijs op het Prinses Christina Concours.
 2. Gewelddadige hangjongeren teisteren Zutphense wijk: ‘Zelfs ruiten van onze babykamer zijn ingegooid’
  PREMIUM
  2

  Gewelddadi­ge hangjonge­ren teisteren Zutphense wijk: ‘Zelfs ruiten van onze babykamer zijn ingegooid’

  Stenen door de ruiten, dansleerlingen die met stenen worden bekogeld, scheldpartijen en heel veel vuurwerkoverlast. Debby de Jong-Vieberink uit Zutphen is er helemaal klaar mee. Een groep jongeren van tussen de 13 en 16 jaar hangt vaak rond op het bruggetje en bij de speeltuin achter haar dansschool aan Het Zwanevlot. Ook bij andere buren gingen stenen tegen de ruiten: mensen in de buurt zijn het beu. ,,Ik heb de daders op foto en video staan. Als er niets gebeurt, dan gooi ik ze zelf online.’’
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18