Het nest van de slechtvalken dit jaar. Een ei (r) is afgestoten door het broedpaar. Volgens de experts is de reden onduidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nest van de slechtvalken dit jaar. Een ei (r) is afgestoten door het broedpaar. Volgens de experts is de reden onduidelijk. © Arjen Becht

Geen vlag halfstok vandaag aan de Walburgiskerk in Zutphen: ‘De natuur gaat nu even voor’

Vandaag zal de metersgrote vlag niet halfstok wapperen in de ‘peperbus’ op de torenspits van de Zutphense Walburgiskerk. Slechtvalken broeden in een nestkast pal naast vlaggenstok en elke vorm van verstoring kan desastreus uitpakken. Tim Wengelaar, huismeester van de kerk, legt uit waarom er geen andere optie mogelijk is.

 1. Ook inwoners van hoogbouw in Zutphen krijgen mogelijk kans om groenafval te scheiden
  PREMIUM

  Ook inwoners van hoogbouw in Zutphen krijgen mogelijk kans om groenafval te scheiden

  Inwoners van appartementencomplexen in Zutphen moeten hun groenafval op dit moment nog noodgedwongen bij het restafval gooien. Ze hebben geen groene container en lopen daardoor soms zelfs tegen hogere kosten aan omdat voor het restafval per lediging betaald moet worden. Afvalbedrijf Circulus-Berkel onderzoekt of en op wat voor manier het groenafval na de zomer ook bij hoogbouw gescheiden kan worden van het restafval.
 2. Tina Klumpen op en top vrouw, maar nog niet van binnen: ‘Ik schaam mij voor de verschrikkelijke man die ik toen was’
  PREMIUM

  Tina Klumpen op en top vrouw, maar nog niet van binnen: ‘Ik schaam mij voor de verschrik­ke­lij­ke man die ik toen was’

  Van een arrogant carrièremannetje met depressies en een drank- en drugsverslaving naar een empathische vrouw met vrijwilligerswerk en ‘rust’ in haar hoofd. De Zutphense Tina Klumpen heeft in haar leven heel veel muren moeten slechten en barrières overwonnen. ,,Mijn gezin is getraumatiseerd geraakt door mijn alcoholgebruik en mijn woede-uitbarstingen.’’
 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'