Muziekvereniging Eendracht Eerbeek in optocht door het centrum van Eerbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Muziekvereniging Eendracht Eerbeek in optocht door het centrum van Eerbeek. © Kevin Hagens/archief

Geldinjectie voor Brummense cultuursector: gemeente maakt een ton vrij voor coronacompensatie

De gemeente Brummen komt kunst- en cultuurverenigingen tegemoet door een tijdelijke coronasubsidie in het leven te roepen. Daarmee hoopt de gemeente de culturele sector door de coronacrisis te loodsen. Veel organisaties zijn het afgelopen jaar veel inkomsten misgelopen. Ze smachten dan ook naar wat meer ruimte. ,,Deze geldinjectie is van harte welkom.” 

 1. Weg vrij voor achthonderd leerlingen in gloednieuw schoolgebouw aan rand van centrum Zutphen
  PREMIUM

  Weg vrij voor achthon­derd leerlingen in gloednieuw schoolge­bouw aan rand van centrum Zutphen

  De gemeente Zutphen ziet geen enkel bezwaar voor de verhuizing van de achthonderd leerlingen van het Kompaan College naar de nieuwbouwwijk Noorderhaven. De leerlingen van beroepsgericht onderwijs en mavo zitten nu nog op twee verschillende locaties elders in de stad. Als het aan schooldirecteur Roos Willemsen ligt krijgen de leerlingen vanaf de zomer van 2023 les in een gloednieuwe school op het voormalige Flamco-Terrein.
 1. Beheerders Noorderhaven Zutphen zijn hardleerse jeugd beu: ‘Aanspreken heeft geen zin, ze zijn Oost-Indisch doof’
  PREMIUM

  Beheerders Noorderha­ven Zutphen zijn hardleerse jeugd beu: ‘Aanspreken heeft geen zin, ze zijn Oost-In­disch doof’

  Achtergelaten bierkratten, lachgaspatronen en overal vuil in het gras en het water. De beheerders van Stichting Jachthaven Noorderhaven Zutphen zijn de rondhangende jeugd in de nieuwe haven in Zutphen helemaal zat. Bijna dagelijks zorgen groepen jongeren namelijk voor overlast en zwemmen ze in het water, terwijl dat verboden is. ,,Met zowel de gemeente als de politie hebben we een perfecte samenwerking. Alleen de jeugd is hardleers en luistert niet’’, zegt voorzitter Hans Versteeg.
 2. Kinderboerderij in Zutphen gered na noodkreet: ‘Nu ben ik een blije en optimistische voorzitter’
  PREMIUM

  Kinderboer­de­rij in Zutphen gered na noodkreet: ‘Nu ben ik een blije en optimisti­sche voorzitter’

  De situatie leek vier maanden geleden nog uitzichtloos. Kinderboerderij De Schouw kampte met een ernstig tekort aan bestuursleden en vrijwilligers en had een gebrek aan geld. Voorzitter Hanna Beuling luidde in de Stentor de noodklok en betwijfelde of de kinderboerderij zou overleven. Haar noodkreet heeft geholpen: De Schouw verwelkomde vijf nieuwe mensen en kreeg er een flinke hap geld bij.