Volledig scherm
PREMIUM
Twee windmolens op bedrijventerrein de Mars gezien vanaf de Mettreyweg. Windmolens van 120 meter hoog. Ter vergelijking: de drie windmolens langs het naastgelegen Twentekanaal worden minimaal 170 meter. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

‘Geluidshinder van windmolens tussen Zutphen en Eefde mogelijk onderschat’

De geluidsoverlast die de komst van drie nieuwe windmolens langs het Twentekanaal met zich meebrengt is mogelijk onderschat. Dat stelt de Commissie m.e.r. Op verzoek van de gemeente Zutphen toetste de commissie het milieueffectrapport dat initiatiefnemer IJsselwind indiende om de komst van de windmolens mogelijk te maken.

De maximale geluidsoverlast die de komst van drie nieuwe windmolens tussen Zutphen en Eefde met zich meebrengen is niet goed in beeld gebracht. De Commissie m.e.r. concludeert dat initiatiefnemer IJsselwind, een samenwerking van vier energiecoöperaties, de geluidshinder heeft onderschat.

 1. Nationale brandweertitel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’
  PREMIUM
  Video

  Nationale brandweer­ti­tel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’

  Het is feest bij het Zutphense brandweerkorps. Zes spuitgasten uit de Hanzestad behaalden afgelopen zaterdag in Harskamp de Nederlandse titel in de landelijke TAS-HD klasse. Het Zutphense brandweerteam presteerde bij het bestrijden van een in scene gezette brand het beste van de negen finalisten en leverde in de persoon van Martijn van der Linde (37) tevens 's lands beste bevelvoerder. Ook in 2010 legden de Zutphense brandweerlieden beslag op de titel.
 2. Dwergteckel Takkie doodgebeten door bullmastiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’
  PREMIUM
  Video

  Dwergtec­kel Takkie doodgebe­ten door bullmas­tiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’

  Een heerlijke, zonnige wandeling met haar hond door het Veldesebos aan de rand van Warnsveld. Dat was afgelopen donderdagmiddag het plan van Tineke Kloosterboer uit Zutphen. Maar het uitje met haar dwergteckel Takkie veranderde in een complete nachtmerrie. Voor haar ogen werd de teckel doodgebeten door een andere hond. ,,Ik blijf die film maar afspelen in mijn hoofd.’’