Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van de Dienst Vervoer & Ondersteuning in Zutphen waar in de zomer van 2018 een grote wapenroof plaatsvond. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Gestolen dienstwapen bij wapenroof Zutphen duikt op in Brabant

Eén van de 23 gestolen dienstwapens uit een grote wapenroof bij het justitiedepot in Zutphen is teruggevonden. Het vuurwapen is opgedoken in Oost-Brabant. Eerder werden al twee geroofde pistolen van het type Walther P99Q NL aangetroffen in de Randstad. De andere 20 buitgemaakte wapens zijn nog altijd spoorloos.

De nieuwe vondst is nog omgeven met raadsels. Zowel politie als justitie wil niets kwijt over de wijze waarop en de exacte plek waar dit dienstwapen is gevonden. Ook op de vraag of het onderzoek naar de roof uit het Zutphense justitiedepot wordt heropend, kan justitie op dit moment niet ingaan. 

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.