Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gevonden lichaam in IJssel bij Zutphen is van vermiste man uit Tolkamer

updateHet lichaam dat donderdagmorgen in de IJssel bij Zutphen is aangetroffen is van een man uit Tolkamer. De politie laat weten dat er geen sprake is van een misdrijf.

De politie bevestigt dat het gevonden lichaam in de IJssel bij Zutphen van de man uit Tolkamer is die vorige week werd vermist en waarnaar uitvoerig gezocht is. De politie heeft het onderzoek naar de overleden persoon in de IJssel afgerond en concludeert dat het niet om een misdrijf gaat.

,,De politie kreeg een melding nadat een passant een lichaam had zien drijven’’, liet politiewoordvoerder Sigrid Passchier eerder op de dag weten. Het lichaam werd iets ten zuiden van Zutphen, ter hoogte van Vierakker, langs de N314 aangetroffen. 

 1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
  PREMIUM
  video

  Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

  Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’
 2. Burgemeester trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’
  video

  Burgemees­ter trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

  Burgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden. Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.