Een deel van de organisatie op de plek van het Hakunama Tentfeest, dat op 4 april 2020 wordt gehouden op de grens tussen Zutphen en Warnsveld.
Volledig scherm
Een deel van de organisatie op de plek van het Hakunama Tentfeest, dat op 4 april 2020 wordt gehouden op de grens tussen Zutphen en Warnsveld. © Tentfeesten.nl

Groot tentfeest op grens tussen Zutphen en Warnsveld

Zutphen krijgt komend voorjaar een tentfeest. Op de grens tussen de Hanzestad en Warnsveld - aan de Den Elterweg/Rijksstraatweg - wordt op 4 april het Hakunama Tentfeest gehouden. Het initiatief komt van de Zutphense ondernemer Rick Vreeman, eigenaar en oprichter van het platform Tentfeesten.nl.

Zutphenaar Vreeman, geboren in Warnsveld, stelde een 35-koppig feestteam samen. ,,Zowel Zutphen als Warnsveld heeft zoveel te bieden en voor elke smaak is er wel een evenement. Maar een groot tentfeest ontbreekt nog. Bij tentfeesten in andere plaatsen tref ik vaak stads- en dorpsgenoten aan de bar. Daarom besloot ik met een paar anderen om zo'n feest dichterbij huis te houden.’’

DJ Jeronimo

Het wordt een feest voor alle leeftijden met diverse artiesten, dat zes uur gaat duren. Vreeman kan al één naam prijsgeven: DJ Jeronimo, die vaak optreedt in uitgaanscentrum Boode (Bathmen) en discotheek Dieka (Markelo). De feestorganisatie sloeg de handen ineen met Nozem Oil, het bekende drankje dat wordt geschonken tijdens de Zwarte Cross. Dat drankje zal ook vloeien tijdens het Hakunama Tentfeest.

Vreeman, ietwat geheimzinnig: ,,We starten nu op social media met leuke, smakelijke en ludieke acties waarbij je bij aanschaf van je tickets extra verwend wordt. Het bestellen van je ticket is dus al direct een feestje.” Dat kan via Tentfeesten.nl.