De Spanjaardspoort in Zutphen. De historische poort moet zichtbaarder worden en een belangrijk onderdeel van Klein Vaticaan. Op de achtergrond de recent opgeknapte Sint Janskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spanjaardspoort in Zutphen. De historische poort moet zichtbaarder worden en een belangrijk onderdeel van Klein Vaticaan. Op de achtergrond de recent opgeknapte Sint Janskerk. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Grootse plannen om Klein Vaticaan in Zutphen weer historische allure te geven

Panden komen leeg te staan en samenhang ontbreekt. Het gebied Klein Vaticaan in Zutphen gaat achteruit en daar moet, als het aan de gemeente ligt, snel verandering in komen. De middeleeuwse uitbreiding van Zutphen moet weer de allure van eeuwen geleden krijgen.

 1. Oceaanroeister Bela Evers (53) laat zien dat je veel meer kunt dan je denkt, weet het gezin thuis in Tonden
  PREMIUM
  MENS EN SPORT

  Oceaanroei­ster Bela Evers (53) laat zien dat je veel meer kunt dan je denkt, weet het gezin thuis in Tonden

  Vincent Evers (55) was wel even verbaasd toen zijn vrouw Bela (53) vertelde dat ze met drie andere vrouwen in een roeiboot de Atlantische Oceaan wilde oversteken. ,,Ze is claustrofobisch en wil altijd overal controle over hebben. Dat is wel wat anders dan dit. Maar ze doet het gewoon.” Met drie kinderen thuis in buurtschap Tonden volgt Vincent alle roeimeters van zijn vrouw.
 2. Vrees voor escalatie van ‘intimiderend gedrag’ van Zutphense boer bij het Kerkpad
  PREMIUM

  Vrees voor escalatie van ‘intimide­rend gedrag’ van Zutphense boer bij het Kerkpad

  D66-Zutphen is bang dat intimiderend gedrag van boer Hans van Schooten jegens wandelaars op het Kerkpad escaleert. Er zijn afspraken om het pad te verleggen zodat de boer geen last meer heeft van recreanten. Maar de man zou nog steeds mensen bedreigen. D66 dient een motie in die de burgemeester oproept strikter te handhaven. ,,We willen niet dat we straks moeten zeggen: ‘hier hadden we veel sneller onze verantwoordelijkheid moeten nemen’.’’
 1. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

 2. Auto uitgebrand na knal in Nijmegen
  Play

  Auto uitgebrand na knal in Nijmegen