Volle terrassen vorig jaar in de Zutphense binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Volle terrassen vorig jaar in de Zutphense binnenstad. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Grotere kans om een zitplek op het terras in Zutphen te vinden, terrasregels worden aangepast

Horecaondernemers in Zutphen mogen dit jaar een verzoek indienen om het terras in de binnenstad uit te breiden. Afgelopen zomer werden de terrasregels als proef losgelaten. De proef is voor wethouder Annelies de Jonge aanleiding om de terrasregels te herzien.

Een tijdlang in de brandende zon de binnenstad afstruinen op zoek naar een leeg plekje op het terras. Deze zomer moet het wellicht afgelopen zijn in Zutphen. Het terrasbeleid wordt aangepast, waardoor er voor horecaondernemers een mogelijkheid komt om terrassen uit te breiden. Eerder liet De Jonge hierover al weten dat de extra vierkante meters moeten zorgen voor meer levendigheid in de stad en meer omzet van de horecaondernemers.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’