Volledig scherm
PREMIUM
Volle terrassen vorig jaar in de Zutphense binnenstad. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Grotere kans om een zitplek op het terras in Zutphen te vinden, terrasregels worden aangepast

Horecaondernemers in Zutphen mogen dit jaar een verzoek indienen om het terras in de binnenstad uit te breiden. Afgelopen zomer werden de terrasregels als proef losgelaten. De proef is voor wethouder Annelies de Jonge aanleiding om de terrasregels te herzien.

Een tijdlang in de brandende zon de binnenstad afstruinen op zoek naar een leeg plekje op het terras. Deze zomer moet het wellicht afgelopen zijn in Zutphen. Het terrasbeleid wordt aangepast, waardoor er voor horecaondernemers een mogelijkheid komt om terrassen uit te breiden. Eerder liet De Jonge hierover al weten dat de extra vierkante meters moeten zorgen voor meer levendigheid in de stad en meer omzet van de horecaondernemers.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.