Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Hackers vallen computersystemen gemeente Zutphen aan

updateHackers hebben geprobeerd in te breken op het het computernetwerk van de gemeente Zutphen. Er is software op het toegangsportaal van het netwerk geplaatst. Dit pakketje is inmiddels verwijderd, maar het is voor Zutphen nog onduidelijk wat de gevolgen zijn.

Het versleutelen van gegevens voor losgeld? Het verwijderen of stelen van datagegevens? Medewerkers van de gemeente Zutphen tasten nog in het duister wat de bedoeling is geweest van een hackpoging op het computernetwerk in het stadhuis. Wel is duidelijk dat onbekenden software hebben geïnstalleerd op het toegangsportaal van de gemeente. Via dit toegangsportaal kunnen ambtenaren op afstand van het stadhuis inloggen op het netwerk. 

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.