Volledig scherm
PREMIUM
Geerart van Doorn, Egbert Harmsen en Jan Legters brengen een toost uit op hun biertje, gemaakt met eigen geteelde gerst. © Arjan Gotink

Hackfort-biertjes nu van eigen gerst: ‘We zijn een van de weinige kleine brouwers in Nederland die daartoe in staat zijn’

Op landgoed Hackfort in Vorden gaat iets bijzonders gebeuren. De kleine bierbrouwer De Biertafel en het landgoed gaan hun twee Hackfort-biertjes (blond en donker) nu maken met eigen, op Hackfort-grond geteelde gerst. 

De gehele productieketen van de biertjes is daarmee in eigen beheer. Dat kan doordat mouterij Masterveld uit Winterswijk bereid is de kleine partij gerst van Hackfort exclusief te mouten. Met Masterveld hebben De Biertafel en Hackfort de ontbrekende schakel te pakken.

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.