Een van de hakenkruizen in de tunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de hakenkruizen in de tunnel. © De Stentor

Hakenkruizen geklad op Zutphens kunstproject, maar geen aangifte gedaan: ‘We denken dat dit baldadigheid is’

De muren van een graffitiproject van de Zutphense jongerenwerkplaats Walhallab in de fietstunnel onder de Laan naar Eme door zijn ondergeklad met hakenkruizen. Volgens Walhallab-directeur Reinier Snel zullen de antisemitische symbolen zaterdag verwijderd worden omdat de graffitilessen dan zullen beginnen.

 1. Brummen verscherpt regels carbidschieten: ‘Door vuurwerkverbod is weg naar carbidschieten korter’
  PREMIUM
  1

  Brummen verscherpt regels carbid­schie­ten: ‘Door vuurwerk­ver­bod is weg naar carbid­schie­ten korter’

  Nu landelijk geen knalvuurwerk meer mag worden afgestoken tijdens de jaarwisseling, voorziet de gemeente Brummen dat carbidschieten populairder wordt. Om ongevallen te voorkomen, is ze er vroeg bij en verscherpt de regels voor de regionale traditie. ,,We moeten niet hebben dat het reguliere vuurwerk verboden wordt en Jan en alleman overgaat tot carbidschieten, met alle risico’s van dien.”
 2. Humanistisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswandeling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’
  PREMIUM

  Humanis­tisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswande­ling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’

  Een humane samenleving waarin iedereen vrij is om zijn of haar eigen keuzes te maken. Het Humanistisch Verbond Zutphen brengt die ideeën al 75 jaar aan de man. Om dat jubileum te vieren, heeft de organisatie een boekje en stadswandeling samengesteld. De wandeling, langs plekken die een rol in het humanisme hebben gespeeld, staat grotendeels in het teken van Henriette Polak-Schwarz, die veel heeft gedaan voor het Verbond in Zutphen.