De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, bleek eerder dit jaar uit onderzoek van de provincie Gelderland. Zutphen heeft daarom de bodem van alle speeltuinen in de oude kernen in de gemeente laten onderzoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, bleek eerder dit jaar uit onderzoek van de provincie Gelderland. Zutphen heeft daarom de bodem van alle speeltuinen in de oude kernen in de gemeente laten onderzoeken. © Archieffoto Jeroen Jazet

Handen wassen! Grond onder meerdere speeltuinen in Zutphen vervuild, maar: ‘Geen reden tot bezorgdheid’

Ouders in de oude kernen van de gemeente Zutphen kunnen opgelucht ademhalen. Hoewel de grond onder meerdere speeltuinen te veel lood bevat, is de vervuiling dusdanig licht, dat er volgens de GGD geen reden is tot bezorgdheid. Wel roept de gezondheidsdienst ouders op de handen van kinderen extra goed te wassen na het buitenspelen. 

0 reacties

 1. Zo schiet brandweer uit Oost-Nederland te hulp bij waterramp in Limburg: ‘We mogen echt trots zijn’
  PREMIUM
  VIDEO & UPDATE

  Zo schiet brandweer uit Oost-Nederland te hulp bij waterramp in Limburg: ‘We mogen echt trots zijn’

  Brandweerlieden, veelal vrijwilligers, van de posten Laren, Vorden, Zelhem en ’s Heerenberg zijn gisteravond naar Limburg vertrokken om te helpen in de strijd tegen de wateroverlast. Ze hebben hebben mens en dier uit huizen geholpen, medicijnen opgehaald en kelders leeggepompt. Vanmiddag zijn ook vijf brandweerboten van Veiligheidsregio IJsselland opgeroepen. ,,Dit was voor bijna iedereen een ervaring die ze nooit eerder hebben gehad.’’
 2. IJsselbiënnale-kunstwerk in Zutphen gered van onderdompeling in rivierwater: ‘Dit was een pittig klusje’
  PREMIUM
  VIDEO

  IJsselbiën­na­le-kunst­werk in Zutphen gered van onderdompe­ling in rivierwa­ter: ‘Dit was een pittig klusje’

  De kunstmanifestatie IJsselbiënnale ontkomt niet aan het wassende water. Om te voorkomen dat de steeds verder uit haar oevers tredende IJssel ze kan opslokken, worden in Zutphen en omgeving twee kunstwerken verplaatst. Vooral het redden van de buizenconstructie IJssel Alga Lab van kunstenares Dora Kotsi-Felici heeft nogal wat voeten in de aarde én het water.